Server denne friske og mættende salat som tilbehør i stedet
for kartofler eller brød.
Kog gerne kornet dagen i forvejen så er salaten hurtigt
vendt sammen.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20-45 min. (afhængig af
kornsort). Ikke fryse-egnet. (4 personer)
#
250 g korn eller frø (fx spelt, rug, hvede, amaranth eller
perlebyg)
1 tsk fintrevet citronskal
3 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt persille (hakket)
4 tomater (i små tern)
2 fed hvidløg (finthakket)
¼ tsk cayennepeber
2 spsk olie
salt
100 g feta i tern
*
Skyl kornet grundigt og kog det efter pakkens anvisning.
Vend de afkølede kogte korn forsigtigt sammen med
citronskal, citronsaft, persille, tomat, hvidløg, cayennepeber og olie.
Smag til med lidt salt og drys med feta (husk fetaost er
salt).
Tips: Der findes mange slags korn i butikkerne; nogle er
parboiled eller polerede og har dermed en kortere koge tid end de helt
ubehandlede korn, som er ægte fuldkorn.
Du kan også tilberede salaten med ris, bulgur eller
couscous.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin