Denne salat emmer ligefrem af "sommer". Hvis den serveres godt afkølet, fungerer den som let, forfriskende tilbehør til alle typer fisk og kød.
2 agurker
450 g cherrytomater
4 spsk hakket friskt mynte
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Fjern skrællen i strimler fra begge agurker, så de får et stribet udseende.
Skær midt igennem på langs, fjern kernerne med en tsk (eller med en melonske - den er fantastisk til det formål) og skær agurkerne over på den diagonale led i skiver i halvmåneformede stykker.
Placer agurken i et dørslag, strø med 1 tsk salt og bland det godt sammen.
Lad det dryppe af i 1 time.
Vask saltet af med koldt vand og tør agurkestykkerne godt på masser af køkkenrulle eller rene viskestykker.
Halver tomaterne og kom dem i en skål med agurkerne, mynte, olivenolie og lidt kværnet sort peber.
Rør det let sammen, dæk til og afkøl i 1 time før serveringen.