(2 forme a ca. 20 cm i diameter)
1 kg hvedemel
150 g stødt melis
1 tsk fint salt
300 g smør
4 æg
4 dl mælk
50 g gær
150 g rosiner (sættes i blød i vand eller Cognac)
75 g mandelmel
Reven citronskal (kan udelades)
Efterbehandling:
Kirsch
50 g flormelis
Sigt melet i en stor skål.
Laven fordybning i midten af melet, smuldr gæren heri med sukker og den lunkne mælk lidt ad gangen.
Blandt dejen sammen og stil den til hævning.
Bland resten af ingredienserne i den hævede dej efter 20-30 minutter og rør dejen godt sammen.
Lad dejen hvile et lunt sted igen.
Slå nu dejen sammen, rul en lang pølse og fordel den i 2 smurte og melede Kugelhopf-forme.
Lad atter hæve ½ time.
Bag Kugelhopferne ved 180º i 30-35 minutter.
Fugt med kirsch og drys flormelis blandet med ægte vaniljekorn over de stadig lune Kugelhöpfe.
Frys evt. den ene af Kugelhöpferne - godt pakket i madfilm og gem den til næste søndag, hvor den blot skal lunes lidt i ovnen og serveres som morgenmad i skrå skiver til familien eller kæresten og dennes familie - så ender det nok med bryllup!
Den salte Kugelhopf:
Sæt saltmængden op til 2 tsk og reducer sukkermængden til 50 g
Udelad mandelmel og rosiner, men tilsæt i stedet ferske bacontern i miniature størrelse og hakkede valnødder. Denne version skal naturligvis ikke drysses med flormelisl