Logo

Rugbrød med øl og æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
1 pilsnerøl
1 bæger yoghurt
1 dl sirup
rugmel

900 g knuste rugkerner
½ spsk ymer
1 pilsnerøl
1 porter
3 groftrevne madæbler
125 g hørfrø
125 g solsikkefrø
½ dl sirup
1 spsk salt
600 g rugmel
200 g hvedemel

Surdej:
Rør pilsnerøl, yoghurt og sirup med rugmel til en lind grød. Dæk med film og stil det lunt i 2 døgn, eller til dejen lugter "syrligt", så kan bagningen starte.

Rør knuste rugkerner med ymer, øl, porter, madæbler, hørfrø, solsikkefrø, sirup og salt. Rør rugmel og hvedemel i og tilsæt 2 ½ dl af surdejen. Hæld dejen over i 2 velsmurte forme og lad dem hæve tildækket på et lunt sted i 12 timer. Resten af surdejen sættes i køleskab til næste gang.

Pensl overfladen med lidt smør og bag rugbrødene i 1 ½ time ved 165º. Tag dem ud af formene og bag yderligere 20-30 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her