Ikke kun til Julie: Den blide dressing af rødvinseddike, honning, sennep og æg smager helt forførende
2 æggeblommer
2 spsk almindelig sennep
1 fed hvidløg
2 spsk rødvinseddike,
1 spsk flydende honning
1½ dl olie
salt og peber
100 g flute
2 spsk (oliven)olie
3 hjerter af romainesalat
30 g høvlet emmentaler
*
A. Æggeblommer kommes i en høj skål sammen med 2 spsk almindelig sennep, 1 fed hvidløg, 2 spsk rødvinseddike, 1 spsk flydende honning og 1½ dl olie.
B. Med stavblenderen på højeste hastighed blandes det til en glat sauce.
Der krydres med salt og peber.
C. 100 g flute skæres i skiver, smøres med 2 spsk olivenolie og ristes gyldne på begge sider under den forvarmede grill i ovnen.
D. Hjerter af romainesalat skæres i både og blandes med dressingen.
E. Flute, der er brækket i små stykker, og høvlet emmentaler blandes i.
Pr. portion: 7 g protein, 49 g fedt, 17 g kulh. = 537 kcal (2247 kj)