Selvfølgelig kan gratinen også laves med blomkål - men den ser flottere ud med de grønne romanesco-buketter
800 g romanesco (en grøn blomkål - se nedenfor)
2 æg, blommer og hvider separeret
75 g kvark
1 spsk (oliven)olie
5 spsk mælk
1 spsk persille, hakket
salt og peber
2 spsk hvedemel
1 ildfast fad (30 cm Ø)
*
A. Romanesco gøres i stand og deles i buketter, der koges 4 minutter i letsaltet vand. Vandet hældes fra, og romanescoen skylles hurtigt med koldt vand.
B. 2 æggeblommer, kvark, 1 spsk olie, mælk og hakket persille røres sammen og krydres med salt og peber.
Hvedemel røres i.
2 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt og vendes i dejen.
C. Dejen hældes i et ildfast fad.
Romanescoen fordeles på dejen og drysses med salt og peber.
Bages på i 15 minutter i den forvarmede ovn ved 210°C /Varmluft kan ikke anbefales.
Pr. portion: 21 g protein, 13 g fedt, 20 g kulh. = 288 kcal /1210 kj
Romanesco