Patatas con all i oli - 6-8 personer
1 kg små, ensartede nye kartofler
Olivenolie
1 fed hvidløg uden skal
Hakket persille
Skyl og skrub kartoflerne grundigt og skær dem i kvarter.
Det er en smagssag. om man vil tilberede og spise med eller uden skræl.
Dup kartoffel bådene helt tørre.
Varm 1 lag olie a ca. 1 cm op i en pande eller sauteuse.
Steg kartoffel bådene og hvidløget og vend nogle gange undervejs.
Efter 15-20 min. er kartoffelbådene møre indeni. men sprøde udenpå.
Tag kartoffelstykkerne og hvidløget op med en hulske.
Hæld aïoli (se herunder) på kartoflerne og drys lidt hakket persille over.
Aïoli (Hvidløgsmayonnaise)
3 store fed grofthakket hvidløg
½ tsk salt
2 pasteuriserede æggeblommer
¼ l olivenolie
Frisk citronsaft eller hvidvinsvinaigre
Kør æggeblommer, olivenolie, hvidløg og salt til mayonnaise i et smalt blenderglas til passende konsistens.
Hold lidt igen på olien!
Smag til med citronsaft / hvidvinsvinaigre.