¾ dl løse ris (ca. 60 g)
1 dl ærter (ca. 60 g)
½ rød peberfrugt (ca. 50 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
2-3 forårsløg (50 g)
1 dåse tun i vand
(150 g drænet vægt)
Dressing:
1 ½ dl Fromage frais eller Fromage blanc
4 spsk purløg
salt
hvid peber
Risene koges i 1 ½ dl vand tilsat lidt salt.
Ærterne tøs op.
Peberfrugten skæres i små tern.
Guleroden skrælles og rives groft.
Forårsløgene renses og skæres i tynde ringe.
Tunen drænes for vand og findeles med en gaffel.
De rensede og udskårne grønsager blandes med tunfisken og de kogte ris.
Purløg blandes i Fromage frais/Fromage blanc.
Dressingen smages til med salt og hvid peber.
Dressingen hældes over rissalaten eller serveres i en skål for sig.
Tips: Ønskes dressingen lidt tyndere, kan der tilsættes lidt letmælk eller et magert surmælksprodukt.