En herlig, frisk salat, fuld af vitaminer og krydderurter
som overrasker. Server som en let frokost eller tilbehør til den varme ret •
Radiser er meget kaloriefattige. • Dild lindrer fordøjelsesbesvær og mavekneb.
Forberedelse 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Radisesalat:
2 bundter radiser
2 tomater
1 lille zucchini
2 røde peberfrugter
1 lille kålrabi
¼ bundt purløg
½ bundt dild
¼ bakke karse (kan undværes)
DRESSING:
3 spsk cremefraiche
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk stærk usødet sennep
salt og peber
5 spsk olie
blandede typer bladsalat
* Fremgangsmåde:
1 Gør grønsagerne i stand.
Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både.
Udkern zucchinien og skær den i strimler.
Striml peberfrugterne.
Skræl kålrabien og riv den groft.
2 Skyl og tør purløg og dild.
Riv dilden groft og skær purløget i små ringe.
Klip karsen af.
Bland urter og grønsager i en skål.
3 Bland cremefraiche, vineddike og sennep og krydr kraftigt
med salt og peber.
Pisk olien i lidt ad gangen til dressingen er ensartet og
blank.
4 Hæld dressingen over salaten og bland godt.
Sørg for at alle ingredienser er dækket af dressingen og lad
salaten trække i 10 min.
Læg salatbladene på tallerkener og fordel grønsagerne
ovenpå.
Server med friskbagt brød.
Tips & råd
Karse bør anvendes sparsomt eftersom den har en stærk smag
og let kan overdøve de øvrige ingredienser. Karsens smag skal kun virke
forfriskende og kan fint undværes.
I en salatdressing som indeholder olie blandes alle
ingredienserne, så saltet opløses.
Sidst piskes olien i lidt ad gangen, så dressingen kan
emulgere.
PR. PORTION: Energi: Kcal 222 = kJ 932
Kulhydrat 12 g Protein 3 g Fedt 18 g (73%) Fibre 5 g