Den rå kålsalat smager bedst, når den får lov at trække en
dags tid i køleskabet. Lav blot en stor portion og nyd både til frokost og
aften i løbet af ugen.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min. 2-4 personer.
#
½ rødkål (500 g) 1 tsk salt
1-2 kogefaste æbler
1½ dl æblevineddike
3 spsk rørsukker
salt og peber
25 g valnøddekerner
*
Snit rødkålen meget fint brug fx et mandolinjern.
Vend kålen grundigt sammen med 1 tsk salt og lad den trække
30 min.
Vask eller skræl æblerne og skær dem i små stykker uden
kernehus.
Giv vineddike og sukker et opkog og tilsæt æblerne.
Lad det få et hurtigt opkog og hæld det over i en stor skål.
Vend kålen i lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
Dæk skålen og stil salaten koldt min. 3 timer og gerne
længere.
Rist valnødderne 3-5 min. på en tør pande og hak dem groft.
Drys dem over salaten ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin