Server en lækker kål salat som tilbehør til vintermaden. Når
du ælter kålen med salt et par minutter, ændres teksturen og den rå kål bliver
saftig og nemmere at spise.
Arbejdstid: 25 min. Trækketid: 30 min. Stegetid: 8 min. 4-6
personer
#
½ rødkål
1 tsk groft salt
75 g hasselnødder
1 bundt rucolasalat
2 pærer eller æbler
1 spsk citronsaft
Dressing:
2½ spsk hindbærvineddike eller sherryvineddike
1 spsk nøddeolie eller sesamolie
2-3 spsk olie
½-1 spsk ahornsirup
salt og peber
*
Skær stokken ud og snit rødkålen meget fint brug gerne en
mandolin.
Ælt kålstrimlerne sammen med salt i 2-3 min., til de er
faldet sammen til ca. den halve mængde.
Lad kålen dryppe af i en sigte i 20 min.
Pres væden af og smag på kålen.
Hvis den er for salt, må du skylle den i koldt vand og
dryppe af igen.
Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til
og vend den sammen med kålen.
Rist hasselnødderne på en tør pande i 5-8 min. og gnid
hinderne af i et stykke køkkenrulle.
Hak nødderne groft.
Skyl og slyng rucolasalaten.
Vask eller skræl pærerne (eller æblerne) og skær dem i tynde
både eller små terninger.
Vend dem med citronsaft.
Vend rucola og pærer (eller æbler) i kålsalaten og drys med
nødder.
Anret i en stor skål eller i portionsskåle/kopper.
TIPS:
Hvis du kan lide at prøve noget nyt, så server den rå rødkålssalat til stegt
kalkun, and, gås eller flæskestegen. Salaten er frisk og især god til de lidt
fede stege.
Rødkålssalaten
smager da for resten også godt til frikadeller og medisterpølse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin