Salaten kræver forberedelse. Rødbeder betragtes ofte som en vintergrønsag, som virkelig er en sensommerdelikatesse. Senere på sæsonen bliver rødbederne mere træede og skal koges noget længere.
5 rødbeder ( ca. 500 g)
2 æbler i tynde både eller små tern (ca. 200 g)
Dressing:
½ l A-38
1 tsk salt
1 spsk sukker
25 g frisk, revet peberrod
Tilbehør: brød
Sæt A-38 til afdrypning i en si beklædt med et klæde i et par timer.
Kog rødbederne møre i rigeligt, letsaltet vand, ¾-1 time.
De må ikke føles hårde, når du stikker en kniv i dem.
Kom dem straks i koldt vand og pil skrællen af dem.
Skær rødbederne i stave.
Rør en dressing af den afdryppede A-38, salt, sukker og peberrod.
Bland de kogte rødbeder og æblerne med dressingen og lad salaten trække i en ½ time.
Server salaten med brød.
Tips: Kogetiden på rødbederne afhænger af, hvor store og træede de er. Rødbederne kan med fordel koges dagen før, salaten skal serveres.
Salaten kan pyntes med dild.
Grønsager pr. person: ca. 175 g