Salaten er vendt med en mellemøstlig tahin-dressing. Du kan
også bruge en dansk mormor-dressing rørt af 1 dl fløde, 2-3 spsk citronsaft, 1 spsk
sukker, salt og peber.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min.
#
150 g frisk grønkål (gerne rød)
1 knsp salt
1 tsk olie
2 gulerødder
1 æble
Dressing:
1 fed hvidløg
1 tsk farin (eller sirup)
2 spsk tahin (se tips)
2 spsk citronsaft
3 spsk olie
salt og peber
Drys: 30 g mandler eller nødder
*
SKYL og rib grønkålsbladene. Rul 6-8 blade sammen ad gangen,
og snit dem så fint som muligt.
Masser kålen med salt og olie, til bladene bliver mørke og
blanke.
SKRÆL gulerødderne, og skær dem i bånd med skrælleren.
Vask æblet, og skær det i tynde skiver eller både.
KNUS hvidløgsfeddet, og rør det sammen med de øvrige
ingredienser til dressingen.
VEND det hele sammen, smag til, og anret på et fad eller i
en skål.
Drys evt. med grofthakkede mandler.
TIPS: Tahin er en pasta lavet af ristede sesamfrø. Erstat
evt tahin med mørk sesamolie eller ristede sesamfrø og lidt olie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin