40 g gær
6 dl lunkent vand
1 ½ spsk salt
75 g fuldkornsmel
300 g grahamsmel
ca. 600 g sigtemel
Gæren smuldres i dejfadet og udrøres med lunkent vand, ca. 35°
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes, til den er blank og elastisk.
Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted, ca. 1 ½ time.
Dejen slås ned og formes til en eller to kugler, alt efter, hvilken form man vil bruge.
Dejen lægges i den smurte form, tildækkes og efterhæves ca. 30 min.
Brødet pensles med sammenpisket æg og vand og drysses med grahamsmel.
Bages ved 225° i ca. 45 min. til brødet er gyldent og gennembagt.
Brødet er fryseegnet.
Tips: Om nødvendigt kan brødet tages ud af formen de sidste 1O min. af bagetiden. Bruges springform fjernes kransen. Så bliver skorpen sprød. Det er spændende at give et brød et landligt præg ved at bage det i en skål eller et fad af ovnfast materiale. Man kan også bruge en springform og opnå samme virkning. Et sådant brød er festligt at sætte på frokostbordet.