25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk salt
½-1 dl tørristede sesamfrø
450 g pizzamel
Gæren smuldres og udrøres med det lunkne vand.
Salt og sesamfrø tilsættes og til sidst så meget pizzamel, som dejen kan tage.
Dejen æltes grundigt igennem, til den er blank og smidig.
Dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 1 ½ time.
Dejen formes nu til et ovalt brød, der eventuelt kan rulles spidst ud i
enderne.
Det lægges på bagepapir eller en smurt bageplade og efterhæver i 30 min. så gives brødet et ca. 2 cm. dybt, vandret snit på langs af brødet og det pensles med sammenpisket æg og lidt vand, og drysses efter behag med sesamfrø.
Bages ved 225ºC i ca. 30 min. eller til brødet er gennembagt og smukt
brunt.
Navnet på dette brød hentyder til at det er bagt med pizzamel.
Det gør brødet ekstra luftigt og giver det en fin smag.
Skorpen på brød med pizzamel er sprød, mens det er helt friskbagt, men den bliver ret hurtig sej.
Giver man brødet en ekstra tur i ovnen få min. ved 200º, bliver skorpen imidlertid sprød som glas.