Italienernes
pragtfulde pesto er nem at lave selv. Grundopskriften er med pinjekerner,
hvidløg, basilikum og parmesan, men prøv også disse varianter med andre
krydderurter, nødder og oste.
Øverst ses en
portion pasta, vendt med basilikumpesto og anrettet med stegte tomater.
Basilikumpesto
Den traditionelle
med pinjekerner, parmesanost og olivenolie.
Arbejdstid: 15-20
min. Fryseegnet.
#
75 g pinjekerner
1-2 fed hvidløg
1 stort bdt frisk
basilikum (ca. 75 g)
1 dl olie (jomfruoliven)
50 g parmesanost
salt og peber
*
Brug en morter eller
en lille hurtighakker.
Stød eller hak
pinjekerner og hvidløg fint og tilsæt basilikumbladene.
Stød eller hak, til
det bliver en tyk puré.
Tilsæt olien lidt ad
gangen, til pestoen har en passende konsistens.
Rør friskrevet
parmesan ost i pestoen og smag til med salt og peber.
Persillepesto
En dejlig variant
med valnødder.
Arbejdstid:15-20
min. Fryseegnet
#
1 stort bdt persille
(krus- eller bredbladet)
30 g valnøddekerner
(eller pinjekerner)
1 fed hvidløg
50 g parmesanost
1 dl olie
evt. citronsaft
salt og peber
*
Skyl persillen meget
grundigt og slyng den tør for vand.
Blend ingredienserne
sammen som til basilikumpesto og smag evt. til med lidt citronsaft.
Rucolapesto
Kan du lide gedeost,
vil du elske denne pesto.
Arbejdstid: 15-20
min. Fryseegnet
#
30 g pinjekerner
1 fed hvidløg
1-2 bdt rucola (50
g)
100 g blød gedeost (fx
Chavroux)
salt og peber
*
Blend eller hak
pinjekerner, hvidløg og skyllede rucolablade og tilsæt den bløde gedeost.
Smag til med salt og
peber.
TIPS: Fyld pestoen i
en isterningbakke og frys den. Så er det hurtigt og nemt at tage et nemt at tage
et par terninger frem til brug.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin