Perlebygsalat - Flot at se på og smager fantastisk godt. Perlebyg
er fyldt med fibre, som har kolesterolsænkende effekt. Det er polerede
bygkerner med en del af skaldelene bevaret ...
Tilberedningstid: 45 minutter. Kogetid: 20 minutter Ikke
fryseegnet. (1 person)
#
35 g perlebyg
100 g fennikel
100 g squash
50 g aubergine
2 tsk olie
1 tsk vand
persille
mynte
estragon
25 g rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk citronsaft salt
peber
*
Skyl perlebyggen grundigt og kog den efter anvisningen på
pakken.
Skyl grønsagerne og skær dem i skiver på langs a ca. ½ cm.
Rør halvdelen af olien sammen med vandet i en skål og vend
grøntsagerne i, så alt er smurt ind.
Grill grønsagerne på begge sider på en god varm grillpande i
olie, til de er møre.
Skyl og slyng krydderurterne og fint hak dem, mens grønsagerne
griller.
Pil og finthak også løg og hvidløg.
Bland den varme perlebyg med de grillede grønsager,
krydderurter, løg, hvidløg, resten af olien og citronsaft, og smag til med salt
og friskkværnet peber.
TIPS: Du kan fint bruge perlerug eller perlespelt i denne
salat i stedet for perlebyg.
Salaten kan sagtens forberedes dagen før og så bare lige
blandes med dressingen, når den skal spises.
Kalorier: 230 kcal. Protein 7 g (12 %). Kulhydrat 34 g (65
%).Fedt 6 g (23 %). Kostfibre 5g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin