Salsa er navnet på en danseart, men betyder egentlig sauce. Ikke sauce i gængs forstand, som noget der kan hældes over en ret, men i denne opskrift nærmest en råkost. På grund af den fine sur-søde smag og den bløde konsistens fra grillet peberfrugt og moden pære, kan den fint erstatte saucen til bøffen, koteletten eller schnitzlen.
2 gule eller røde peberfrugter
1 stor moden pære i tern
3 stilke bladselleri i små tern
3 fintsnittede forårsløg
Saft af 1 citron
Ca. 1 finthakket frisk chili
30 g cashewnødder eller mandelsplitter
Tænd ovnen på 200°C.
Sæt de hele peberfrugter i ovnen og bag dem ca. 15 min. eller ca. 10-15 min. til skindet svulmer lidt op.
Læg de varme peberfrugter i en beholder med låg eller i en plasticpose til de er kølet af, ca. 10-15 min.
Gnid skindet af dem og halver dem.
Fjern stilk, kerner og lameller og skær peberfrugtkødet i strimler eller tern.
Kort før servering blander du peberfrugt, pære, bladselleri, forårsløg og cashewnødder med citronsaft og chili og smager til med salt og friskkværnet peber, evt. lidt sukker og mere chili.
Server straks.
Grønsager pr. person: Ca. 150 g