Denne sunde opskrift på suveræn oliventapenade smager
perfekt og kan anvendes som sundt dip eller som supplement til hele familiens
frokost.
#
500 g sorte og grønne oliven (udstenede)
2 fed hvidløg
1 spsk kapers (eller sardiner)
1-2 tsk tørret timian
koldpresset olivenolie, måske 1-1,5 dl efter behov
salt
*
Dræn oliven i en si og hæld dem herefter i en skål.
Pres hvidløg heri og tilsæt kapers, timian og olivenolie.
Blend - enten med stavblender eller i foodprocessor – til du
har en tilpas grovhakket masse.
Smag til, juster med salt og blend en tur mere.
Hæld på skoldede glas (evt med Atamon) og server til alting!
TIPS: De spanske oliven er bedst, da de græske ofte giver
for gennemtrængende en smag. ⅔ af dem må gerne være sorte, resten grønne. De
vinder ved at være økologiske, både smags- og sundhedsmæssigt.
Oliventapenade anvendes som tapenade på brød, som tilbehør
til grønsagsretter eller som dip sammen med gulerødder og bladselleri i
stænger. Du kan med fordel tilsætte tørrede tomater eller lidt bredbladet
persille eller andre krydderurter.
Se også Rødbedetapenade.
¤