375 g fusilli-skruer
6 spsk olivenolie
500 g friske bønner (grøn og gul)
1 kg udblødte tørrede bønner (fx. Kidney Lima eller Pinto-bønner)
5 spsk rødvinseddike
2 finthakkede hvidløg
2 spsk friskhakket bredbladet persille
1 spsk friskhakket mynte
2 spsk friskhakket oregano
salt og peber
Pynt: Persille- oregano- og myntekviste
Bring en gryde der er ¾ fyldt med vand i kog og kog skruerne ca. 12-15 eller følg anvisningen på pakken.
Afdryppes og hældes i skål.
Blandes øjeblikkeligt med 1 spsk olivenolie.
Afkøles og stilles i køleskab.
Bring atter en ¾ fyldt gryde i kog, tilsat salt.
De friske bønner koges heri ca. 4-6 min.
Bønner tages op og skylles straks i koldt vand.
Blandes med de afkølede pastaskruer.
Endnu engang bringes en gryde i kog tilsat salt.
Afhængig af sorten på de tørrede bønner koges de ca. 1 time og stilles herefter kølig, gerne op til 24 timer.
I en skål røres 5 spsk olivenolie, eddike og finthakket hvidløg.
Dette hældes over pastablandingen sammen med persille, mynte og oregano.
Det hele røres godt sammen og smages til med salt og peber.
Anrettes på kolde tallerkener og pyntes med krydderurtekviste.