Puré:
8-10 agurker
50 g purløg
50 g dild
50 g kørvel
50 g persille
en knivspids hvidløg
skal af en citron
10 g schweitzisk mynte
Der bruges 1 liter af ovenstående
10 blade husblas (udblødes i vand)
30 g citron saft
20 g honning
havsalt
Puréen blendes og hældes derefter gennem en juicer.
Saften smages til med citronsaft, honning og salt
Tag ¼ af saften og varm den til max 40°C, opløs deri den udblødte husblas og bland den med resten af saften.
Den færdige juice sigtes gennem en meget fin sigte og fyldes på stor sifon flaske (tilsæt 2 patroner).
Lad den stå på køl i 2 timer inden brug.
Før brug rystes den kraftigt i 2 min.
Sifonflasker kan købes i isenkræmmere og forretninger der sælger til restauranter.
Denne mousse kan fx serveres til laks.