Mostarda betyder sennep på italiensk. Og italienerne laver en vidunderlig "frugtsennep" af frugt, der sejler i honning, krydret med sennepsfrø. De spiser den især til kogt kød, men den smager også himmelsk til koldt fjerkræ og stegt kød. Og er heller ikke dårlig sammen med en lidt skarp, hård ost.
Vælg frugter. der ikke koger ud.
# Ingredienser til Mostarda di frutta:
2 hårde spiseæbler
2 knap modne pærer
2 knap modne ferskner eller nektariner
1 lille, knap moden Cantaloupe-melon
1 håndfuld røde kirsebær
saften af en citron
250 g flydende honning, gerne akacie
600 g sukker
2 dl tør, italiensk hvidvin
1 tsk hindbær- eller vineddike
50 g sennepsfrø
*
Sådan laves Mostarda di frutta:
Skræl æbler. pærer og ferskner. fjern kernehuse og sten og skær dem i små stykker.
Skær melonen over. tag kernerne ud og skær dem i små firkanter.
Der skal være ca. 1 kg istandgjort frugt.
Smelt sukkeret i 2 dl vand over svag varme, indtil det er helt opløst.
Skru op og kog det ved rask varme i 5 minutter.
Tilsæt citronsaften og vend forsigtigt frugterne i sukkerlagen.
Lad det nå kogepunktet og lad det simre i 10 minutter.
Tag gryden af varmen.
Varm honning, vin og vineddike op i en lille gryde og lad det simre i ti minutter.
Stød sennepsfrøene i en morter.
Tag honninglagen af ilden, rør sennepsfrøene i og lad det stå en time.
Læg frugterne i honninglagen - brug en hulske, bland det forsigtigt, hæld det på glas og luk til.
Holder sig i et halvt år på et mørkt og køligt sted.