Logo

Mostarda di frutta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mostarda betyder sennep på italiensk. Og italienerne laver en vidunderlig frugtsennep af frugt, der sejler i honning, krydret med sennepsfrø


Mostarda betyder sennep på italiensk. Og italienerne laver en vidunderlig "frugtsennep" af frugt, der sejler i honning, krydret med sennepsfrø. De spiser den især til kogt kød, men den smager også himmelsk til koldt fjerkræ og stegt kød. Og er heller ikke dårlig sammen med en lidt skarp, hård ost.
Vælg frugter. der ikke koger ud.


# Ingredienser til Mostarda di frutta:
2 hårde spiseæbler
2 knap modne pærer
2 knap modne ferskner eller nektariner
1 lille, knap moden Cantaloupe-melon

1 håndfuld røde kirsebær

saften af en citron
250 g flydende honning, gerne akacie
600 g sukker
2 dl tør, italiensk hvidvin
1 tsk hindbær- eller vineddike
50 g sennepsfrø
*

Sådan laves Mostarda di frutta:

Skræl æbler. pærer og ferskner. fjern kernehuse og sten og skær dem i små stykker.

Skær melonen over. tag kernerne ud og skær dem i små firkanter.

Der skal være ca. 1 kg istandgjort frugt.


Smelt sukkeret i 2 dl vand over svag varme, indtil det er helt opløst.

Skru op og kog det ved rask varme i 5 minutter.

Tilsæt citronsaften og vend forsigtigt frugterne i sukkerlagen.

Lad det nå kogepunktet og lad det simre i 10 minutter.

Tag gryden af varmen.


Varm honning, vin og vineddike op i en lille gryde og lad det simre i ti minutter.

Stød sennepsfrøene i en morter.

Tag honninglagen af ilden, rør sennepsfrøene i og lad det stå en time.
Læg frugterne i honninglagen - brug en hulske, bland det forsigtigt, hæld det på glas og luk til.

Holder sig i et halvt år på et mørkt og køligt sted.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.138 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
383303-10-2015 17:40:33 Finn Hansen
Hej. Lægger ikke billede op, mit forsøg gav en Mostarda der smager af alt andet end Mostarda, og desuden er den grynnet af sennepsfrø. Må prøve noget andet, og hvis i har nogen ide om hvor man køber sennepsessens/senneps olie vil jeg meget gerne høre om det.
382902-10-2015 18:10:25 madABC.dk
Vi brugte gule sennepsfrø. Send os et billede af dine resultater.
382802-10-2015 17:59:17 Finn Hansen
Hej Jeg er ved at prøve forskellige opskrifter på Mostarda, men har ikke kunnet skaffe senneps essens i Danmark og vil derfor prøve denne opskrift her i mad ABC. Jeg har både sort og gul sennep (frø) - hvad er der brugt i denne opskrift.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her