Hvis man kan lide det eksotiske, krydrer man majsen med limesmør. Til den klassiske variant tager man hvidløgs- eller urtesmør
1 l mælk
½ l vand
1 tsk sukker
4 majskolber, istandgjorte
½ økologisk lime
1 rød chili
40 g smør
salt
*
A. En liter mælk, ½ l vand og 1 tsk sukker varmes op i en bred gryde.
De istandgjorte majskolber koges deri i 20 minutter ved middelvarme.
Tag dem så op af mælken og lad dem dryppe godt af.
B. Lime skrælles tyndt med kartoffelskrælleren.
Skallen hakkes fint.
1 rød chili flækkes, udkernes og hakkes fint.
Smør, der har stuetemperatur, blandes med limeskallen, chilien og lidt salt.
C. Majskolberne grilles 5-8 minutter.
Så tages de af grillen og serveres med hver ¼ af limesmørret.
Tips: Majskolberne skal først saltes til sidst, ellers bliver kornene hårde.
Pr. portion: 3 g protein, 10 g fedt, 16 g kulh. = 163 kcal - 685 kj