Lime melonsalat med krebsehaler
250 g krebse eller hummerhaler
1 melon
1 pakke ruccolasalat
1 bundt purløg
saft af 1 limefrugt
2 spsk olie
salt og peber
Skræl melonen, fjern kernerne og skær frugtkødet i små terninger. Hak ruccola og klip purløg fint. Bland melon, ruccola og purløg.
Rør lime saft sammen med olie og smag til med salt og peber – hæld dressingen over salaten og lad den trække lidt før den portionsanrettes i glas eller lignende.
Pynt med krebse haller 2-3 stk pr. glas eller hvor mange det kan blive til. Krebsehalerne kan evt. lige vendes på en pande med lidt paprika – pas på de ikke får for meget så bliver de tørre
--
Brød
1 kg hvedemel
6 dl mælk
1 pk. gær
1 tsk sukker
100 g smør
1,5 dl oliven, eller hvidløg, eller hakkede krydderurter
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt alle øvrige ingredienser og ælt dejen til den er smidig og glat. Tilsæt de hakkede oliven (eller fintsnittet hvidløg eller hakket krydderurter eller hvad man har af gode ideer).
Dejen stilles til hævning i 30 minutter. Af hver portion dej formes 2 brød. Brødene bages ved 200ºC i ca 25 – 30 minutter