400 g fersk laks
4 æggeblommer
1 tsk løg, finthakket
1 lille bdt dild
2 drueagurker (små syltede agurker)
40 g lakserogn
citronsaft
årstidens salater
olie og mild vineddike til dressing
Fisken hakkes med en stor kniv.
Løg, dild og agurker, der alle skal være hakkede meget fint, røres i, og
til sidst de letpiskede æggeblommer.
Tataren smages til med salt og peber og formes som små bøffer midt på
fire tallerkner.
Salater – en eller flere slags – vendt i mild dressing lægges smukt
omkring.
Lakserogn, skyllet og tilsmagt med salt og citronsaft anrettes oven på
tataren, og der pyntes med dildkvist.
Giv groft brød eller flûtes til
Tips: Som variation kan tataren steges hurtigt på en hed pande og
serveres med en varm sauce til, eller koldt kryddersmør til.
Den kunne meget passende garneres med friske spinatblade , der er
sauteret hurtigt på panden i lidt olie.