Du kan lave marmeladen med almindelige løg eller rødløg, og
den holder længe i køleskabet - et nemt og billigt pift til både kold og varm
mad.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30 min.
#
2-3 løg eller rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk (oliven)olie
1 citron (øko)
3 spsk vineddike
2 spsk rørsukker
3 spsk rosiner eller soltørrede tranebær
*
Pil løg og evt. hvidløg, halver dem, og snit dem fint.
Sauter løgene bløde i en gryde med olie i 15-20 min.
Tilsæt hvidløg, fintrevet citronskal, vineddike og
rørsukker, og lad marmeladen simre under omrøring i ca. 10 min. mere.
Tilsæt rosiner eller soltørrede tranebær, og afkøl.
Server som tilbehør til koldt kød, skinke, sandwich,
smørrebrød, fiskefrikadeller eller som smagsgiver i sammenkogte retter, pastasauce
og supper.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin