Confiture d'oignons
Den er fremragende sammen med cailettes eller nyskrubbede, lyserøde radiser og sprødt brød.
1,5 kg små løg, skåret fint ud på langs
500 g skrællede madæbler uden kernehus, skåret i terninger
saft og halvdelen af den revne skal af 1 citron
3 dl vand
3 ½ dl sherry- eller hvidvinseddike
350 g sukker
100 g god tomatpure
4 spsk kraftigt smagende blomsterhonning (akacie-, lavendel- eller anden)
4 spsk lage fra henkogte ingefær (kan udelades - i stedet bruges lidt ekstra honning)
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk cayennepeber
Kom løg, æbler, citron og vand i en stor gryde af rustfrit stål eller aluminium, og lad det småkoge i 20 minutter. Tilsæt halvdelen af eddiken, læg låg på og lad det småkoge over svag varme, til løgene er meget møre. Tilsæt sukkeret, opløst i resten af eddiken, tomatpure, honning, ingefærlage (hvis haves), salt, kanel og cayenne. Lad det koge i yderligere 20 minutter, eller til det er tykt og sirupsagtigt. Lad det stå i 10 min, og fjern eventuelt skum fra overfladen. Hæld den endnu varme chutney på varme, rengjorte glas, som overbindes omhyggeligt.