Til 2 brød:
550 g hvedemel
3 dl koldt vand
2 dl yoghurt naturel
15 g gær
1 spsk salt
1 spsk sukker
Findel gæren i dejfad og rør den ud med lidt af vandet, som skal være
absolut koldt.
Tilsæt resten af vandet, yoghurten, salt, sukker og hvedemel og rør dejen
ensartet med få tag.
Den er ret lind og kan ikke æltes med hænderne.
Dæk skålen til med film og stil dejen koldt 6-8 timer, gerne natten over i
køleskab.
Opvarm ovnen til 275ºC (eller højeste varme, hvis termostaten ikke går så højt).
Del samtidig dejen i to og skub eller skrab dem ud på meldryssede
bageplader - uden at forme dejen.
Sæt brødene ind, når ovnen er varm.
Efter ca. 10 min., når de er flot hævet, dæmpes varmen til 250ºC og
bagningen fortsætter, til brødene er bagt, ca. 12 min.
Afkøles på rist.
Tips: Det kan være nødvendigt at lægge et stykke bagepapir eller alufolie løst over brødene under bagningen for, at de ikke skal blive for mørke.
Hold øje med dem undervejs!