Logo

Kikærte-spinatbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

30 g gær
2 dl (150 g) tørrede kikærter
eller 1 lille dåse kogte kikærter (ca. 350 g)
125 g frisk spinat eller 75 g frossen hakket eller hel spinat
350 g durum hvede (6 dl)
2 dl lunken vand
¼ pk gær
1 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
1 tsk olivenolie til at pensle med
+ 1 tsk groft salt til at drysse på brødene
 
Sæt kikærter i blød i fire gange så meget koldt vand som kikærterne selv fylder i mindst 10 timer.
Stil dem i køleskab.
Skyl spinat blade i koldt vand til de er fri for jord.
Kom dem i en foodprocessor og hak dem fint.
Kom hvedemel i og hak det sammen.
Rør lunkent vand og gær sammen i en skål.
Tilsæt olivenolie og gradvis spinat- og melblandingen og salt.
Ælt dejen glat og smidig.
Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.
Ælt dejen igennem igen.
Tril dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
Tryk dem flade , og læg dem på bageplade med bagepapir.
Hæld kikærterne i en si og kasser iblødsætningsvandet.
Fordel kikærterne på brødene.
Tryk dem let ned i dejen.
Tænd ovnen på 225ºC.
Lad brødene hæve 30 min.
Stil bagepladen i midten af ovnen.
Bag ca. 15 min.
Brødene er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af den. Lad dem køle af på en rist.
Hvis kikærte-spinatbrødene ikke spises samme dag, skal de opbevares i køleskab.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her