30 g gær
2 dl (150 g) tørrede kikærter
eller 1 lille dåse kogte kikærter (ca. 350 g)
125 g frisk spinat eller 75 g frossen hakket eller hel spinat
350 g durum hvede (6 dl)
2 dl lunken vand
¼ pk gær
1 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
1 tsk olivenolie til at pensle med
+ 1 tsk groft salt til at drysse på brødene
Sæt kikærter i blød i fire gange så meget koldt vand som kikærterne selv fylder i mindst 10 timer.
Stil dem i køleskab.
Skyl spinat blade i koldt vand til de er fri for jord.
Kom dem i en foodprocessor og hak dem fint.
Kom hvedemel i og hak det sammen.
Rør lunkent vand og gær sammen i en skål.
Tilsæt olivenolie og gradvis spinat- og melblandingen og salt.
Ælt dejen glat og smidig.
Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.
Stil dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 1 time.
Ælt dejen igennem igen.
Tril dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
Tryk dem flade , og læg dem på bageplade med bagepapir.
Hæld kikærterne i en si og kasser iblødsætningsvandet.
Fordel kikærterne på brødene.
Tryk dem let ned i dejen.
Tænd ovnen på 225ºC.
Lad brødene hæve 30 min.
Stil bagepladen i midten af ovnen.
Bag ca. 15 min.
Brødene er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af den. Lad dem køle af på en rist.
Hvis kikærte-spinatbrødene ikke spises samme dag, skal de opbevares i køleskab.