Nu kan vi ikke vente
længere med at nyde de nye kartofler - selvom vi må ty til de importerede af
slagsen. Sat sammen med friske asparges udgør de essensen af sommer.
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 3 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
125 g grønne
asparges
250 g kogte nye
kartofler
50-75 g fetaost
frisk mynte
Dressing:
1 tsk dijonsennep
1 økologisk citron
3 spsk olie
salt og peber
*
1. Knæk den træede
ende af de grønne asparges og del dem evt. i mindre stykker.
Kog dem 2-3 min. i
lidt vand med salt og lad dem dryppe godt af.
2. Skær evt. de
kogte kartofler i halve eller kvarter og anret dem med asparges på et fad eller
to tallerkener.
3. Pisk sennep
sammen med lidt fintrevet citronskal og 1 spsk citronsaft.
Pisk olien i og smag
til med salt og peber.
4. Dryp dressingen
over salaten og drys med fetaost og hele eller hakkede mynteblade.
Server salaten som
tilbehør til en stegt kotelet, kyllingebryst, lammekød eller et stykke fisk.
TIPS: Du kan også
skære både kartofler og asparges ud i mindre stykker og vende dem sammen med
dressing, ost og mynte. Anret salaten i en skål.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin