Det her er ikke en rigtig pesto, men den minder lidt om det, fordi den fintsnittede spidskål vendes med næsten de samme ingredienser, som man bruger i en pesto. Den smager suverænt til nye kartofler og sprødstegte chorizopølser.
1 kg nye kartofler
400 g chorizopølser
Spidskålspesto:
½ lille spidskål
1 håndfuld basilikum
50 g salte mandler
1 fed hvidløg
50 g hel parmesanost
½ dl koldpresset rapsolie
saft af 1 citron
salt og peber
A. Kog kartoflerne møre, og afkøl.
Tænd ovnen på 200°C
B. Steg chorizopølserne i ca. 15 min. i ovnen, til de er sprøde.
C. Halver spidskålen, fjern de yderste blade og stokken.
Snit kålen meget fint.
Vend spidskål med hakket basilikum, mandler, presset hvidløg, revet parmesanost og rapsolie.
Vend godt sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
D..Vend spidskålspestoen med kartofler, og server med stegt chorizo.
Tips: Server Rabarberkompot med mynte og vaniljeis til dessert
--