Dressing:
160 ml. olivenolie
80 ml. æbleeddikke
60 ml. hakket skalotteløg
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
1 spsk fiskesennep
2 tsk honning
2 tsk revet citronskal
1 ½ kg små røde kartofler (Rosenvall) skåret i både
8 skiver bacon
12 salatblade
75 g roquefort ost, smuldret i små stykke
1 hårdkogt æg
60 ml. hakket purløg
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Kog kartoflerne i letsaltet vand indtil de er møre, ca. 10 min.
Hæld vandet fra og rør de varme kartofler sammen med dressingen. Smag til igen med salt og peber, (kan laves dagen i forvejen).
Steg baconskiverne sprøde og bræk dem i små stykker.
Arranger salaten på et fad; og hæld kartoflerne over.
Drys med bacon, roquefort, hakket æg og purløg.