1000 g kogte, pillede kartofler (ca. 1,2 kg rå)
4 dl ymer, A38 eller A-tykmælk
1 tsk groft salt
1 knsp. stødt hvid peber
1-2 tsk sukker
40 g løg, finthakket
25 g purløg, finthakket
1 spsk korianderblade , friskhakkede (eller ¼ tsk stødt koriander)
½ spsk mynteblade , hakkede (eller 1 tsk tørret)
1 spsk frisk ingefær, finthakket (eller ½ tsk stødt)
1 chili, finthakket (eller ½ tsk stødt sød chili)
Rør ymer eller lignende sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.
Tips: Salaten smager bedst, hvis den får lov at trække en time og ikke er for kold ved serveringen.
Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, fx. Asparges. Andre kartoffelsorter som fx. Sava og Folva er også velegnede.
Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.