Logo

Kartoffelmos 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kartoffelmos 2

  

Kartoffelmos er et lækkert og mættende tilbehør. Denne opskrift er nem at tilberede og smager dejligt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullasch og bankekød.

4 portioner

 

# Ingredienser:

1 kg kartofler

1½ dl mælk

50 g smør

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

*

 

Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, 20-30 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre.

Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.

Tilsæt smørret og pisk mosen let.

Smag til med salt og peber.

 

Tips: Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt.

En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg.

Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her