Logo

Kartoffelmos - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Trykkoger: 4-5 min. - alm. gryde: 20 min.

# Ingredienser

1 kg store melede kartofler
1 dl vand
3-4 dl mælk 
25 g smør/margarine
salt og hvid peber.

* Tilberedning

Skær kartoflerne i små stykker, kom dem i trykkogeren med vandet, men ikke salt.
Trykkog 4-5 minutter - afkøl hurtigt.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem et øjeblik.
Purer kartoflerne med elpisker eller kartoffelmoser.
Pisk kogende mælk i, lidt ad gangen og under stadig piskning.
Tilsæt smør eller margarine og smag kartoffelmosen til med salt og lidt hvid peber.

Tips:
Kartoffelmosen kan tilsættes finthakket grønt, persille, kørvel eller purløg, eller den kan smages til med appelsinsaft eller tomatpure.
Du kan lave en særlig let og luftig kartoffelmos, hvis du lige inden serveringen vender stiftpiskede æggehvider i den.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her