Trykkoger: 4-5 min. - alm. gryde: 20 min.
# Ingredienser
1 kg store melede kartofler
1 dl vand
3-4 dl mælk
25 g smør/margarine
salt og hvid peber.
* Tilberedning
Skær kartoflerne i små stykker, kom dem i trykkogeren med vandet, men ikke salt.
Trykkog 4-5 minutter - afkøl hurtigt.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem et øjeblik.
Purer kartoflerne med elpisker eller kartoffelmoser.
Pisk kogende mælk i, lidt ad gangen og under stadig piskning.
Tilsæt smør eller margarine og smag kartoffelmosen til med salt og lidt hvid peber.
Tips:
Kartoffelmosen kan tilsættes finthakket grønt, persille, kørvel eller purløg, eller den kan smages til med appelsinsaft eller tomatpure.
Du kan lave en særlig let og luftig kartoffelmos, hvis du lige inden serveringen vender stiftpiskede æggehvider i den.