Logo

Kartoffelgratin med hvidløg og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelgratin med hvidløg og ost

 

Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til

 

# Ingredienser

1 kg kartofler

1-1½ tsk groft salt

friskkværnet peber

½ tsk revet muskatnød

2 hakkede skalotteløg

evt. 1 fed knust hvidløg

150 g revet Dansk Emmentaler

2,5 dl piskefløde eller mælk.

*

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Læg dem lagvis med krydderier, løg øg halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.

Sæt fadet i ovnen og bag gratinen ca. 1¼ time ved 180 °C til kartoflerne er møre.

Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.

 

Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her