Koftas
450 gram finthakket lammekød
½ tsk salt
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
¼ tsk garam masala
1/8 tsk cayennepeber
2 spsk friskhakket koriander
3 spsk yoghurt naturel
Bland kødet godt sammen med krydderier og youghurt og form til kødboller.
Sauce:
5 fed hvidløg
1 stk ingefær på 2,5 cm.
4 spsk vand
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
¼ tsk cayennepeber
Blend hvidløg, ingefær og vand. Tilsæt krydderierne.
5 spsk planteolie
1 stk kanel a 2,5 cm.
6 stk kardemommekapsler
6 stk hele nelliker
110 gram finthakket løg
110 gram friske tomater
4 spsk youghurt naturel
½ tsk salt
Steg kanelen, kardemommen og nellikerne i olien samt løgene som i forvejen er blevet brunet.
Tilsæt tomaterne, som brunes let. Tilsæt youghurten en skefuld af gangen og bland godt.
Tilsæt 2,5 dl vand og saltet og lad det simre. Læg forsigtigt kødbollerne i og læg låget delvis på. Lad det simre i 25 minutter.
Kødbollerne anrettes på en tallerken sammen med saucen eller som pindemad.