Jordskokker er en rodfrugt, som har en sprød konsistens og
en lidt nøddeagtig smag. Du kan lave en skøn salat af rå jordskokker skåret i
papirtynde skiver, men prøv også denne lækre mos.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
#
300 g kartofler
400 g jordskokker
12-16 friske salvieblade
2-3 spsk olie
salt og peber
*
SKRÆL kartofler og jordskokker, og skær dem i terninger.
Kom dem i en gryde med vand, der lige dækker.
Giv det et opkog, skru ned, så det lige simrer, og tilsæt ½ tsk
salt.
Lad det simre helt mørt ca. 20 min.
HÆLD vandet fra, og gem lidt af det.
Mos kartofler og jordskokker med en kartoffelmoser eller
en stor gaffel.
Rør lidt af kogevandet i, til mosen har en passende
konsistens, og smag til med salt og peber.
ANRET med stegte salvieblade:
Skyl og tør salviebladene.
Varm en lille pande med olie, og læg salvieblade i.
Lad dem stege 30 sekunder, og hæld dem over mosen sammen med
olien.
SERVER som tilbehør til stegt kød eller fjerkræ.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin