Ca. ¼ hvidkål
1 klase stenfri blå eller røde druer
Ca. 30 g hasselnødder
½ bundt bredbladet persille
Ca. 3 spsk olivenolie
Saft af ½ citron
Sukker eller akaciehonning
Salt, peber
Evt. 1 spsk saft/juice
Hak hvidkålen fint, halvér druerne og hak hasselnødderne let.
Bland de tre ting sammen i en salatskål.
Hak persillen og bland den med olivenolie, citronsaft.
Man kan med fordel bruge en el-hakker, fx den type der ofte følger med en stavblender.
Smag til med lidt sukker/honning og salt og en anelse peber.
Blandingen skal være lidt grødet, men er den alt for tyk så spæd evt. op med 1 spsk saft, cranberryjuice el. lign.
Rør persilleblandingen i salaten og bland godt.
Tips: Opskriften giver nok salat til fire serveringer, men udgør salaten hovedparten af tilbehøret rækker den kun til 2-3.