3 dl vand
25 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk fennikel (hel eller stødt)
2 mellemstore kartofler
ca. 9 dl hvedemel
Varm vandet op til 37º og opløs gæren i det.
Tilsæt olie, krydderier og de skrællede og revne kartofler.
Rør 8 dl hvedemel i og ælt dejen. Hæver 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt mere hvedemel ind i den, til den bliver
glat og elastisk.
Form den til et rundt eller ovalt brød.
Lav et par snit i det med en skarp kniv.
Drys lidt hvedemel over og lad brødet hæve på en bageplade dækket med bagepapir i 30 min.
Bages i den nederste del af ovnen ved 225º i 30 min.
Afkøles tildækket på en bageplade.
Brødet er godt til smørrebrød og som tilbehør til middagsmaden.