Dressing / marinade
1 kg modne hindbær
500 gram sukker
1 liter hvidvinseddike
kogende vand
1 tsk tørgær
Pluk forsigtigt hindbær og kasser alle bær med den mindste antydning af skimmel.
Læg bærrene i en stor porcelænsskål.
Tilsæt sukkeret i eddiken og hæld blandingen over bærrene.
Rør godt rundt med en træske.
Læg et viskestykke over og lad blandingen stå i 2 døgn.
Si nu væden gennem et stykke stof.
Pres frugten, så mest muligt saft kommer med.
Læg bærmassen i en skål og hæld kogende vand over, så det knapt dækker bærrene.
Rør godt rundt og lad det afkøle.
Si igen gennem et stykke stof.
Pres godt for at få mest muligt væde ud.
Bland denne væde med eddikeblandingen og smid bærmassen væk.
Tilsæt nu gær og dæk skålen løst til.
Lad blandingen boble løs.
Når eddiken er gæret helt færdig, sies eddiken og hældes på flasker.