(1 brød)
4 dl vand
75 g havregryn
1 tsk salt
2 tsk stødt koriander
1 ½ dl yoghurt naturel
50 g gær
2 spsk majsolie
475-550 g hvedemel
Bring vandet i kog. Hæld havregryn og krydderier i et dejfad, og rør vandet i. Lad det køle af til stuetemperatur. Rør yoghurten i, og opløs gæren i blandingen.
Tilsæt olie, og rør det meste af melet i. Ælt dejen godt igennem, gerne i en køkkenmaskine. Dejen skal være en smule klistret. Lad dejen hæve under et klæde i 10 min. på et lunt sted. Ælt dejen igennem igen, og læg den i en aflang, smurt form (ca. 2 liter). Lad brødet hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200°. Bag havrebrødet på nederste rille i ca. 25 min. Bank brødet på undersiden. Hvis det lyder hult, er det færdigt.
Serveringsforslag:
Smør to skiver brød med smør og sennep, og læg dem sammen med salat, bladselleri, stærk ost og letristet bacon. Koriander smager godt sammen med ost.