Logo

Hønsefond - Bouillon de volaille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kg kalveskankben eller lign.
2 suppehøns eller hønseskrog (evt. hønsekråser)
Ca. 1,5 kg urter:
Gulerødder
Selleri
Porrer
Persillerod
Løg
10 liter vand og salt

Ben, urter og suppehøns sættes over i vandet, koges langsomt op og afskummes.
Salt tilsættes og koges op igen, afskumme s og de snittede urter tilsættes.
Småkoger under jævnlig afskumning i 2 timer.
Hønsene fjernes og suppen koger videre alt efter hvor kraftig man ønsker den.
(Suppehønsene kan bagefter bruges til frikasse eller hønsesalat.)
Sigtes og nedkøles.
Opbevares på køl, kan også fryses.
Ønsker man en kraftigere fond, reduceres den efter den er sigtet.

Tips: Hønsebouillon anvendes feks. til hønseconsomme, dampning af poularde, kylling, sauce osv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her