Logo

Gulerod-rødbedesalat med kylling og flødedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med en blanding af rødbeder, gulerødder og kylling. Og selvfølgelig purløg-persille-dressingen. Jeg er ikke så vild med dressing, men den her er virkelig god. Måske du selv prøve, at lave den? 

400 g gulerod
300 g syltede rødbeder
3 kyllingebrystfileter med spinatfyld
200 g fløde eller cremefraiche
saft af 1 citron
½ bundt purløg
½ bundt persille
5 spsk mørk balsamico
1 tsk sennep
8 spsk solsikkeolie
4 spsk æblejuice
salt, peber, honning
Til pynt: feldsalat og spirer
 
Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, brun dem på begge sider i solsikkeolie og bag dem derefter ca. 8 min. i ovnen.
Lad dem afkøle til stuetemperatur.
Skræl gulerødderne, halver dem og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Kog dem næsten møre i letsaltet vand og lad dem afkøle i koldt vand.
Hæld vandet fra.
Skær rødbederne i skiver og bland dem med gulerødderne.
Bland sennep med æblejuice og eddike i en skål, tilføj salt og peber.
Tilsæt resten af solsikkeolien og rør blandingen jævn med et piskeris.
Mariner gulerødder og rødbeder med denne dressing (ca. 2 timer).
Bland fløde med citronsaft, 2 tsk honning, salt og peber.
Hakket purløg og persille tilsættes.
Skær kyllingebrysterne i fingertykke skiver.
Anret gulerod-rødbedesalaten i midten af tallerkenen, læg 3 skiver kyllingebryst uden om salaten og kom lidt dressing mellem stykkerne.
Ved servering pyntes med feltsalat og spirer.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her