250-300 gram courgetter
2 tsk salt
25 gram gær
4 dl vand
1 spsk honning
½ kg grahamsmel eller fuldkornshvedemel
Riv de vaskede courgetter groft og bland dem i en skål med 1 tsk salt. Lad dem trække i ca. 20 minutter og pres dem fri for væde.
Rør gæren ud i 2 dl af vandet.
Tilsæt honning og lad væden stå lunt til den skummer let, efter ca. 20
minutter.
Rør gærvæden sammen med courgetterne.
Tilsæt de sidste 2 dl vand, 1 tsk salt og hvedemel.
Rør alt sammen til en tyk grød.
Pres "grøden" ned i en smurt bageform og glat overfladen med en ske.
Dejen skal fylde formen knap ¾ op.
Dæk formen med film eller et fugtigt klæde og lad dejen hæve et lunt
sted til den når formens kant, ca. 2 timer.
Bag brødet i ovnen ved 200ºC varme i ca. 70 minutter.