250 g fine grønne bønner
1 skalotteløg (gerne et aflangt fransk med mildt, grå-rosa indre)
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld grofthakkede ristede, salte macadamianødder
2 spsk macadamiaolie
Salt, friskkværnet peber
Gør bønnerne i stand og kom dem i kogende saltet vand (1 topspsk. salt pr. liter).
Kog dem, til de skifter farve til mørkere grøn, og stop, før de bliver slatne.
Skyl i koldt vand og lad dem dryppe af.
Pil og hak skalotteløget fint og hvidløgsfeddet endnu finere (ejere af en trøffel høvl kan høvle det pillede hvidløgsfed papirstyndt).
Varm en pande med olie og vend skalotteløgene heri et øjeblik.
Tilsæt hvidløg og vend det med.
Kom bønnerne på panden og varm igennem.
Server bønnerne varme med drys af macadamianødder.
God til kylling og kalkun, koteletter og bøffer eller som en lun forret.