Bønnesalat er hurtigt, sundt og lækkert grønt tilbehør. Damp
bønner, rør en marinade, snit løg. Vend marinaden i og så har du en lækker
bønnesalat.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 10 min.
# Ingredienser:
300 g grønne bønner
2 spsk grov sennep
1 tsk æbleeddike
1 tsk honning
1 spsk smør
1 stk skalotteløg eller rødløg
1 fed hvidløg
*
Skær løget i tynde runde skiver.
Hak hvidløget. Hvis du bruger rødløg kan det evt. halveres.
Sæt en gryde over med vand til at dampe bønnerne over.
Varm smørret op på en pande og steg løget og hvidløget brunt
sammen med smørret.
Klargør bønnerne ved at nippe enderne af dem hvis de ikke
allerede er klargjort.
Damp dem i et dørslag eller si, over det kogende vand i 2-3
min.
I en skål blandes honning, eddike og sennep.
Vend de dampede bønner med løg, hvidløg og sennepsdressingen
og server