8 ½ dl koldt vand
20 g gær
1 ¾ spsk salt
200 g durum hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
Alm. hvedemel til det passer
Gæren udrøres i lidt af vandet, derefter tilsættes resten af vandet og salt Meltyperne tilsættes og dejen æltes godt.
Meltyperne må man selv finde sig lidt tilrette med.
Jeg kan godt lide denne kombination.
Den skal være lidt klæg.
Dejen sættes i køleskabet natten over, eller mindst 6 timer.
Form dejen til flûtes eller boller, tænd ovnen, og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250ºC.
Sæt pladen ind og kast en kop kogende vand ind i bunden af ovnen, så får brødet en fin, sprød skorpe.
Lad dem bage 10 minutter og skru derefter ned til 200ºC og giv dem 20 minutter mere.
Tips: Brug brødet til forretter eller med en god lagret emmenthaler.