1 kg faste kartofler
4 spsk mayonnaise
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk mælk
1 tsk lys sennep
1 mellemstort løg
1 bundt purløg
1 ½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 kop fine ærter
2 små tomater
2 spsk klippet karse
Skyl kartoflerne og læg dem i en gryde med vand, som lige dækker.
Kog op, skru ned for varmen og læg låg på.
Kog til kartoflerne er møre - prøv med en lille spids kniv.
Hæld det kogende vand fra og brus kartoflerne over med koldt vand.
Pil skrællen af og læg kartoflerne i en skål, der stilles koldt og tildækket.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, mælk og sennep.
Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen med klippet purløg
Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges. frosne ærter skal ikke optøes, de røres direkte i dressingen.
Smag til med salt og peber.
Skær de kolde kartofler i skiver og vend dem i dressingen.
Lad salaten stå køligt og tildækket en halv times tid, så kartoflerne får smag af dressingen.
Fyld salaten i en stor boks med låg og pynt den med små tomatsnitter og frisk karse. Kartoffelsalaten er god til skovtursmad som pølser, små frikadeller og stegte kyllingelår.