Gnocchi er nærmest en slags pasta fremstillet af kartofler og mel. Server dem med din yndlings tomat- eller flødespinat-sauce. Her serveres de med “snydesauce” - tomatsauce uden kød.
Gnocchi:
300 g kartofler i grove stykker
ca. 200 g hvedemel
Sugo finto/Snydesauce:
1 meget finthakket løg
2 meget finthakkede gulerødder
2 stilke meget finthakkede bladselleri
½ bundt hakket persille
3 spsk olivenolie
½ glas rødvin
600 g flåede, grofthakkede tomater, evt. dåse
5 basilikumblade
Tilbehør: Revet parmesan
Gnocchi:
Kog kartoflerne møre i usaltet vand, ca. 20 min.
Hæld vandet fra og læg kartoflerne på en melet bordplade.
Mos dem med en gaffel eller pres dem gennem en kartoffelpresse.
Drys melet over den varme kartoffelmos og ælt til en glat og smidig dej.
Brug håndroden og pas på ikke at bruge for meget mel.
Del dejen i 5 boller, rul dem ud i fingertykke pølser og del dem i 2-3 cm stykker.
Tryk hvert stykke med en gaffel og læg dem på et stort melet fad.
Kog dem af flere omgange i letsaltet vand, 3-4 min.
De stiger op til overfladen, når de er færdige.
Sugo finto/Snydesauce:
Svits løg, gulerødder, bladselleri og persille i en gryde med olivenolien.
Tilsæt vinen, når løgene begynder at blive klare, og kog det ind ved svag varme.
Tilsæt de flåede tomater og basilikumbladene.
Krydr med salt og peber, og lad sovsen snurre i 20 min.
Hæld den over de kogte gnocchier, drys med revet parmesan og varm retten igennem 5 min., til osten er smeltet.
Server straks.
Tips: Du laver nemmest rillerne i gnocchiene ved at trykke dejstykket mod en gaffel. Rillerne får saucen til at hænge bedre fast.
Gnocchierne kan formes et par timer før, de skal serveres, og opbevares på køl til de skal koges. Dejen kan ikke gemmes fra dag til dag.
Grønsager pr. person: ca. 250 g